In beweging komen

lindsay-henwood-7_kRuX1hSXM-unsplash
Bas
0

In mijn werk als salesrecruiter spreek ik dagelijks starters en young professionals. De persoonlijke ontwikkeling  van deze doelgroep is onder andere afhankelijk van wat een werkgever daarin te bieden heeft en welke potentie en talenten deze doelgroep schuilt. In mijn 18 jaar ervaring ben ik weinig starters en young professionals tegengekomen die dat weten van zichzelf.

Zij realiseren zich vaak niet dat ontwikkeling bij zichzelf begint. Je bent zelf verantwoordelijk om in beweging te komen. Maar hoe doe je dat? Iedere verkoper heeft zijn of haar talenten en potentie. Maar wat. als je daar niet bewust van bent. Dan kun je jouw omgeving, je manager, familie, vrienden, collegae, om te inzetten om te achterhalen wat je potentie is. Neem de tijd voor een goed gesprek en leg dit vast op papier. Op welke eigenschappen mag je dan terugvallen om die beweging in te zetten?

Ten eerste zelfsturing. Zelfsturing wil zeggen dat je een  eigen koers kiest  en wee te realiseren, rekening houdend met je eigen sterke en zwakke kanten, interesses, waarden en ambitie. Ten tweede zelfondersteuning. Zelfondersteuning wil zeggen jezelf een bijdrage te laten leveren (bijv. jezelf een open vraag stellen) en/of een bijdrage te vragen aan collegae, netwerk, klanten, vrienden en/of familie.

En dan als laatste zelfverantwoording. Zelfverantwoording is jezelf verplichten ervoor te zorgen dat jouw handelen goed verloopt en daarop aanspreekbaar kunnen zijn. Met deze drie essentiële eigenschappen krijg je dagelijks te maken. Of het nu bij klantgesprekken zijn, bij onderhandelingen of je eigen carrière. Deze eigenschappen helpen je om op weg om van talent naar professional te komen.

Laat een reactie achter