Gewone taken

magnet-me-beCkhUB5aIA-unsplash
Bas
0

Afgelopen zondag raakte ik in gesprek met de hoofdtrainer van eerste bij ons op de hockeyclub. Ik complimenteerde hem over wedstrijd tegen de nummer 2 van de poule. De discipline en inzet van het team die zorgde voor een verdiende overwinning. Iedere speler functioneerde zoals het hoorde. Niet omdat het moest van de hoofdcoach, maar omdat ze geloofde in zichzelf en de verantwoording namen. Dat kon je van de gezichten aflezen

Terwijl ze het hun tevreden en glimlachende blik aan mij voorbij liepen, vroeg ik me gelijk af hoe bereik je resultaat en groei in je werk. Doe je dat omdat het moet van je manager of doe je dat omdat je het zelf wil. In mijn werk als senior salesrecruiter kom ik dit dagelijks tegen. Een voorbeeld: ga ik een uur per dag acquireren om mijn resultaten te verbeteren of ga ik pas acquireren als mijn manager zegt dat ik het moet doen. Acquisitie is een onderdeel van een takenpakket. Het hoort erbij, het kan geen issue zijn.

Ik zie verantwoordelijkheid als een “gewone taak”. Een taak die jezelf wil en gaat uitvoeren. Of je het leuk vind of niet! Je doet het gewoon. En dan wordt die verantwoordelijkheid ook geen strijd of belasting. Geen onnodig energie of tijdverlies. Het geeft juist rust en ruimte. Hoe vaker je de gewone taken uitvoert, hoe leuker en beter het wordt. Hoe zie jij verantwoordelijkheid?

Laat een reactie achter